уторак, 17. мај 2011.

Civilizacija propasti (2007)

- 41 min, Hrvatska.
- Režija: Braća Pejić
- Scenario: Luka Pejić
- Kamerman: Krešimir Pejić
- Montažeri: Domagoj Rapčak, Braća Pejić
- Glume: Marko Vrebac, Tin Jerger, Ivan Granić, Sandra Gačić,
             Tomislav Tomić, Ivan Omazić, Domagoj Rapčak,

- Nagrade: Zlatna motorka za najbolji SF film 2008. na trash festivalu u Varaždinu

               








U svijetu uništenom nuklearnim ratom vlada krvavi sukob između nekolicine preživjelih ljudi, koji žive u pustinjskim sektorima, i mutiranih nakaza iz ruševnih gradova, predvođenih opakim Vorgom. Hladnokrvni pustinjak misterioznog imena X, naći će se u središtu jednog takvog rata.

 Za potrebe apokaliptičnog SF-a, čiji je radni naziv bio ''X'', rekonstruirali su pustinjsko naselje, uz pomoć sestrične Anđeline i njezine prijateljice Suzane izradili originalne kostime za likove i snimili scene na nekoliko lokacija u Osijeku i Vukovaru. Kako bi podmirili troškove putovanja, kupovine tkanine i rekvizita, po prvi put su potražili sponzore. U mnogo scena korišteno je i plavo platno koje je omogućilo izradu impresivnih krajolika i efekata, na čemu je radio Domagoj Rapčak.

Iako je radnja filma smještena u budućnost, i prožeta  mnogim akcijskim scenama te stalnom borbom preživjelih (ne-mutiranih) i mutiranih, našlo se mjesta
i za povremeni humor,kao svojevrsnu digresiju. Zbog atraktivnih lokacija, mnogih scena zamišljenog ruševnog grada te korištenja plavog platna za specijalne efekte, film je dobio posebnu čar te su, upravo specijalni efekti odlučili u dobijanju odličnog dojma. Ovo inače nije prvi film braće Pejić ali uskoro će biti još reči o njihovim filmovima

Ovaj dvojac nastavlja da se bavi pravljenjem filmova za svoju dušu bez obzira na hroničan nedostatak para. Postavlja se pitanje šta bi sve ovi momci mogli da urade kada bi neko uložio u njihove projekte. Do tog trenutka, ostaje nam da uživamo u low budget filmovima koji nam ovi momci nude sa nadom da će ih neko primetiti i pružiti im priliku kakvu zaslužuju.
Više o njihovim radovima možete pročitati na njihovom sajtu
http://www.pejicbros.com/news.php




Trailer


 Film
http://vimeo.com/18058823














Нема коментара:

Постави коментар